9 Eylül 2011 Cuma

Final Destination 5

Son Durak 3 son olucak denildiğinde, serinin son filmi olmasıyla kötü olmasına rağmen çok ses çıkarmamıştım ilk 2 filminin hatrına.Sonra 4 çıktı,hemde 3 boyutlu olarak.Serinin hatırına ona da gittim.Ama filmin çekimlerinden dahi amatörlüğü çok belli oluyordu.Ve ölüm şekilleri inanaılmaz basit gelmişti.Tek iyi yanı 3 boyutlu olmasaydı.5. filmde çıktı çıkıcak derken,önce gemide gerçekleşicek dediler sonda bir köprüde oalcağı söylendi.Ve benim için daha ilk baştan kaybetti.Çünkü 2. film zaten karayolunda gerçekleşince 5. filmin nasıl bir esprisi olabilirdi ki?

Bugün izledim ve tüm bu şüphelerimde haklı olduğumu gördüm.Her filmde olacakları önceden gören gencin,bu sefer hangi sahnede bunu göreceğinden tutun,ne tepkiler vereceğine kadar ezbere biliyordum.Ayrıca o ölüm şekilleri o kadar saçma olmuşki.Zaten hepsi diğer filmlerde gördüklerimizdi.Hiçbir yaratıcılık ya da farklılık yoktu.Ve bir mantık hatası da buldum.Filmin ortalarında kurtulanlar arkadaşının cenazesine gittiklerinde,o her filmde gördüğümüz zenci adam"bu ilk değil" diyor ancak filmin sonunda bu dediğiin tam tersi olduğunu görüyoruz.Buna ek olarak rezalet oyunculukların, ve klişeden bile daha klişe senaryonun olması sizi filmden soğutmaya yetip artıyor.Sonuyla çok az da olsa bir artı puan  hanesine eklemeyi başarsada sınıfta kalan filmlerden biri oldu benim için Son Durak 5.

Adı son olsada hiçbir zaman sonu gelmicek gibi olan serinin, dilerim bu son filmi olur.Benim gibi sadece kafa boşaltmak için ve birazcık 3 boyutlu bişeyler olsun, konusu önemli değil diye düşünüp gidenler için,vakit geçirtebilecek bir film.Zaten izlenecekse de bu özellikleri için sinemada izlenmeli,yoksa izlenilmeye değmeyecek bir film.

                                

3 yorum:

  1. Bu kadar mı kötüydü film?Şimdi karasız kaldım izlesem mi izlemesem mi?Sevdiğim bir seri çünkü..

    YanıtlaSil
  2. Benimde çok beğendiğim bir seriydi ama son 2 filmiyle çok bozmuşlar.Filmin sonunu beğenmesem açık ara serinin en kötü filmi ilan edebilirim.Tek sonu iyi sayılabilir,ama ölüm sahneleri tek kelimeyle "rezalet".Ama yinede iyi bir arkadaş grubuyla sinemada izlerken iyi vakit geçirilebilir.

    YanıtlaSil
  3. Rezil bir film, kapatmamak ve kusmamak için kendimi zor tuttum. Enteresandır, 4. filmi de beğenmiştim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...