11 Eylül 2011 Pazar

Toronto Film Festivali'nde Bilmemiz Gereken 13 Film

Bu yıl 36. düzenlenen festivalde bağımsız filmler ağırlıklı olsa da bu sene Akademi Ödüllerin'de de görebileceğimiz pek çok yapım boy gösterdi ve gösterecek.Şimdi festivalin en önemli görünen 13 filmine bir bakalım:





1-Melancholia
Lars Von Trier'in Mayıs ayında Cannes'da yaptığı Hitler açıklamasıyla herkesten tepki toplamasıan rağmen,Kirsten Dunst'ın en iyi kadın oyuncu ödülünü almasıyla dikkat çeken film, Dunst'ın düğün sırasında Dünya ile olan çarpışmasını anlatacak.




2- Salmon Fishing in the Yemen

Slumdog Millionaire'le oscar kazanan senarist Simon Beaufoy in kitaptan uyarlayarak yazdığı bu filmin başrollerinde Ewan McGregor,Emily Blunt ve Kristen Scott Thomas var.Ewan McGregor Yemen sularında somon balığının nasıl yakalandığını anlamaya çalışan bilim adamı,Emily Blunt ise İngiltere'yi temsil eden Yemen şeyhi rolünde.İyi bir komedi filmi olacağı tahmin edilen filmin yönetmeni 3 kere oscara aday olan Lasse Hallström.


3- Like Crazy
Aralarında uzak mesafaye rağmen Felicity Jones ve Anton Yelchin arasındaki aşkı anlatan film Sundance Film Festivali'nde hem Özel Jüri Ödülü'nü hem de Büyük Jüri Ödülü'nü alarak tüm gözleri üzerine çekmişti.Filmin yapımcı şirketi ise Paramount.




4- The Artist
Bu yılın en sessiz sedasız filmlerinden.Ama bu film gerçekten sessiz.Sessiz ve siyah beyaz çekimiyle dikkat çeken film Cannes da en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştı.1927 yılında Fransız film yıldızı  Jean Dujardin'in sessiz filmlerden sesli filmlere varış serüvenini aktarıcak.Bazı eleştirmenlere göre de oyunculuk olarak adını oscarlarda duyacağız.

5- The Descentas
George Clooney'nin kendi yönettiği politik-gerilim filmi The İdes of March festivalde iddialıyken bir diğer başrolünde oynadığı filmiyle de bir hayli iddialı.Komada yatan karısı ve zorluk çıkarıcı kızıyla baş etmesi gereken bir babayı anlatacak filmin yönetmeni Sideways filmiyle tanıyacağımız Alexander Payne.



 6- Take Shelter
 Daha önce oscara aday olmuş bir isim Michael Shannon'ın gözden düşmüş Ohio'lu bir aile babasını, şiddetli görüntüsüyle, yer yer kendisininde kendisinden korkmasını ve yavaş yavaş paranoyak şizofren oluşunu anlatacak gerilim,içsel drama ve korku türünün karışımı bir film..Filmin diğer oyuncuları  Jessica Chastain ve Kathy Baker.Yönetmen koltuğunda ise Jeff Nichols var.










7-Peace,Love & Misunderstanding
Jane Fonda, 2 kere oscara aday olmuş Bruce Beresford'un yönettiği komedi filmiyle geri dönüyor!
Yeni boşanmış avukat rolünde izleyeceğimiz  Catherine Keener,genç yaştaki iki çocuğunu hayattan uzaklaşmış eksantrik büyükanneleriyle birleştirmek için onun yanına götürür.Büyükanne rolünde Jane Fonda'yı izleyeceğiz.


8-Martha Marcy May Marlene
Büyük bir kültür şokundan çıkıp,tekrar ailesine adapte olmaya çalışan ve ailesiyle mücadeleye girişen bir kadının,ailesine ve kendisine karşı beslediği duyguları bir keşfe çıkışını anlatacak bu büyüleyici filmin yönetmeni,daha ilk filmi olması sebebiyle adını duymadığımız Sean Durkis.



9-The Ides of  March

George Clooney bu sene yine gümbür gümbür geliyor.Politik filmleri seven birisi olarak, bu son filmiyle her platformda ses getirdi.Clooney,Ryan Gosling,Philip Seymour Hoffman,Paul Giamatti ve Marisa Tomei gibi çok değerli oyuncuların bir arada bulunması, üstün oyunculuk performansları doğurduğu konuşuluyor.Film ise Amerika'da başkanlık seçimi kampanyasını anlatacak.


10-Moneyball
 Bir beys bol takımının gerçek öyküsünün anlatılacağı film,kitaptan uyarlama.Filminsenaryosunu oscarlı senaristler Steven Zaillian ve Aoron Sorkin yazmış.Brad Pitt,büyük bir destek sayesinde Sandra Bullock gibi oscara aday olup,kazanabilir.Akademini de spor-drama türünü ne kadar sevdiğini hepimiz biliyoruz.Oscarlarda adını sıkça duysak şaşırmayacağımız bir film.

11-Albert Nobbs
19. yüzyılda İrlanda'da çalışabilmek ve yaşamını sürdürebilmek için erkek kılığına girmiş Albert Nobbs isimli kadının dramını anlatan bir dönem filmi.Başrolünde tam 5 kere oscara aday olmuş Glenn Close var.Ve bu rolüylede bence iddialı olacaktır.Oyunculuk dışında dönem filmi olması sebebiylede bilhassa kostüm tasarımı gibi teknik dallardada oscara aday olabilir.Toronto da gösterildikten sonra gelecek eleştirilerde merak konusu.

12- A Dangerous Method
Bu sene benim merakla beklediğim filmlerden ilki.Freud'un hayatını ve psikanalizin doğuşunu anlatacak filmde başrollerde Viggo Mortensen,Keira Knightley ve Michael Fassbander var.Şimdiden söylemek belki kehanet gibi gözücek ama oscarlarda en iyi film,en iyi yönetmen dahil oyunculuklar ve teknik kategorilerde dahil en iddialı film olacaktır.Knightley'nin, bu filmindeki oyunculuğuyla pek çok eleştirmen tarafından övgü aldığını da belirtelim.Festivalden sonra gelecek eleştiriler filmin ileriki kaderindede rol oynayacaktır.

13- You're Next 
Geceyarısı çılgınlığı seçkisinde festivalde yer alacak film, yönetmenin deyimiyle seyirciye çığlık attıracakmış.Genç bir adamın kız arkadaşını, ailesinin yaşadığı şehire garip bir parti için götürmesini anlatıyor.Ancak ailesinin hayvan maskesi takan kişilerce öldürülmesi herşeyi bozacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...