22 Ağustos 2011 Pazartesi

Contagion

2011 yılının sonlarına doğru muhtemel oscar adayları bir bir görücüye çıkacakken ,Contagion gibi aslında oscara mı oynuyor yoksa gişe amaçlımı çekildiği pekte belli olmayan filmlerde epey vizyonu meşgul edecek gibi.Oscarda pek iş yapabileceğini düşünmesemde(teknik kategoriler hariç) gişede yönetmeninin cebini dolduracağı çok açık.Ünlü oyuncuları toplamı alışkanlığı olan yönetmen Steven Soderbergh, (Oceans serisi) o alışkanlığını bu filmdede sürdürmüş.Filmde kimler yokki?Matt Damon,Marion Cotillard,Gwyneth Paltrow,Jude Law,Kate Winslet,Laurence Fishburne.Sırf burdaki her bir oyuncunun dünya çapında milyonlarca hayranı olduğu için gişede filmin yüzü gülecektir.

Filmin konusu ise oldukça bilindik duruyor.Ölümcül bir virüs tüm dünyaya yayılıyor ve bir grup doktor bu virüsü yok etmek için mücadele ediyorlar.Bunun gibi pekçok bilindik film seyrettiğimiz için açıkçası pek cazip gelmiyor.Farklılık yaratabilecek tek şey yönetmen ve oyuncular olabilir ki fragmanda tek iyi oynayan kişinin Matt Damon olması ve Gwyneth Paltrow'un ölecek olması bu konudada fazla ümitlenmemize imkan tanımıyor.9 Eylül'de ABD'de vizyona girecek filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz bellli değil.Neyse dahada fazla bu konu hakkında konuşmadan filmin fragmanıyla sizi başbaşa bırakıyorum.

2 yorum:

  1. Ben umutluyum ya, o kadar karamsar olmamak gerekir. Danny Boyle'un 28 Gün Sonra'sını geçer mi bilinmez ama onun gibi değildir. Kadro geniş, bol bol rol çalmalar olacak. Bakalım ters mi tepecek yoksa beklediğimiz gibi çıkacak mı ?

    İnşallah dediğin gibi birşey yapmamışlardır. Matt Damon son yıllarda fena kült filmlerde oynuyor. Bu da onlardan birisi olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Fragmanlara pek itibar etmemek gerekiyor tabiki.Ben filmin konusu ve fragmanda gördüğüme dayalı olarak fikrimi belirttim.Matt Damon, Soderbergh'in gedikli elemanı olduğu ve bu filmde yönetmenin sondan bir önceki filmi olduğu için kırmak istememiştir diye düşünüyorum.Umarım beklenilen veren bir film olur.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...